Eerst zouden we uit eten gaan en toen weer niet. Mijn vader en ik hebben dus met de ingrediënten die we nog in huis hadden deze spaghetti gemaakt. Heel simpel en zo klaar. Je maakt de spaghetti romig door er op het laatst veel kaas, boter en een scheutje kookwater door te mengen (tip van mijn moeder). De ui was tijdens het snijden zo scherp, dat ik ervan moest 'huilen'.
Spaghetti met courgette, doperwten en munt
Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
350-400 g spaghetti
1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
1 klein courgette, in blokjes van 1 cm
200 g doperwten (diepvries)
een klontje boter
een stuk pecorino (of Parmezaanse kaas)
10-12 blaadjes munt, in ragfijne reepjes
1. Kook de spaghetti volgende aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
2. Verhit intussen de olie in een ruime koekenpan (groot genoeg om later ook de spaghetti bij te doen) en fruit de ui en knoflook 2-3 minuten. Voeg de blokjes courgette toe en bak ze al omscheppend 3 minuten mee tot ze zacht zijn. Meng er op het laatst de bevroren doperwten door en bak ze 1-2 minuut zachtjes mee tot ze ontdooid en warm zijn. Voeg wat zout en peper toe.
3. Giet de spaghetti af maar bewaar wat van het kookvocht. Meng de spaghetti met een keukentang door de courgette en doperwten. Meng er wat van het warme kookvocht en een klontje boter door. Rasp er flink wat van de kaas over en schep alles met de keukentang goed om. Breng op smaak met versgemalen peper.
4. Verdeel over diepe borden en strooi er de munt over. Rasp er nog wat extra kaas over. Lekker met een salade.
TIP Pecorino, een harde Italiaanse schapenkaas, is pittiger van smaak dan Parmezaanse kaas en geeft deze spaghetti een lekkere kick.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten