Toen ik gisteren uit school kwam, had mijn moeder niks lekkers in huis. Ik heb dus deze Oatmeal Cookies gemaakt. Mijn moeder had een recept van iemand gekregen, maar dat bleek voor 5 dozijn(!)koekjes te zijn!!! Dat had ik even niet gezien....Ik heb ze dus vandaag ook maar op de Nederlandse School uitgedeeld. Op de foto staat ook de bananenshake van Flo.
Note! Het recept hebben we hier gehalveerd. Het is dus voor 25-30 koekjes.
Knapperige haverkoekjes
Voor 25-30 koekjes
Bereidingstijd: 20 minuten, plus 11-13 minuten oventijd.
150 g havervlokken
75 g bloem
een snuf zout
1/4 tl bakpoeder
75 g zachte boter (op kamertemperatuur)
150 g suiker
25 ml Maple Syrup (ahornsiroop)*
1 klein ei
geraspte schil van 1/2 biologische sinaasappel
1 tl kaneel
Extra: mixer, bakpapier
* oa verkrijgbaar bij Natuurvoedingswinkels
1. Verwarm de oven voor op 175 C. Meng in een kom de havervlokken met de bloem, het zout en het bakpoeder.
2. Klop in een andere kom met een mixer de boter met de suiker romig. Klop er dan de Maple Syrup, het ei, de sinaasappelrasp, de kaneel en 25 ml water door. Meng het havermengsel door het botermengsel.
3. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep met een koffielepel hoopjes deeg ter grootte van walnoten op de de bakplaat. Leg ze ca. 4 cm uit elkaar, want het deeg loopt in de oven uit.
4. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in 2-3 porties 11-13 minuten, tot de randen goudbruin zijn. Laat de koekjes 1-2 minuten op de bakplaat afkoelen. Schep ze dan met een spatel op een rooster en laat ze helemaal afkoelen.
Flo's bananenshake
Voor 2 milkshakes
Bereidingstijd: 5 minuten
2 rijpe bananen, in plakjes
1 groot glas melk
4 grote bollen vanille-ijs
Extra: blender, 2 grote glazen
1. Doe alle ingredienten in de blender en pureer het glad en schuimig.
2. Schenk de shake in 2 grote glazen. Meteen opdrinken!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten