Ik geloofde mijn oren niet toen mijn moeder vertelde dat we hot dogs aten!!! Mijn moeder is namelijk niet zo van de hot dog. Maar ze had van een vriendin gehoord dat je bij Whole Foods (een supermarkt hier in de buurt) hele goeie kunt kopen, dus die wilde ze eens proberen. Bovendien zegt ze dat je niet in Amerika kunt wonen zonder af en toe ook een hot dog te eten. Dat ben ik he-le-maal met haar eens ;).
Flo is ook blij met hot dogs! |
Ik bak de hot dogs in de pan. |
Note! Wij aten er 2 soorten coleslaw bij, omdat mijn moeder er eentje wilde testen. Je kunt kiezen of je de rode of de witte colesaw wilt maken. Ik vind de witte het lekkerst.
Hot dogs met coleslaw
Hoofd- of lunchgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 20-25 minuten
8 (biologische) hot dogs
8 hot dog broodjes
Voor de witte coleslaw:
1 rode appel
1/2 witte kool (300-400 g), kern verwijderd en in zo dun mogelijke reepjes
1 rode ui, in dunne halve ringen
2 stengels bleekselderij, in boogjes
2-3 el mayonaise
2-3 el yoghurt
1 el grove mosterd
2-3 el citroensap
klein handje platte peterselie, grof gehakt
1. Maak eerst de koolsalade. Snijd de ongeschilde appel in partjes en snijd de partjes elk in dunne reepjes.
2. Meng in een kom de kool met de ui, bleekselderij en appel. Roer in een kommetje de mayonaise met de yoghurt, mosterd en het citroensap door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Schep het mayonaisemengsel door de koolsalade. Proef de salade en meng er eventueel nog wat citroensap, zout of peper door. Zet de salade tot gebruik in de ijskast. Strooi er vlak voor het opdienen de peterselie over.
3. Verwarm de hotdogs volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking (wij bakten ze 4-5 minuten op matig vuur in een koekenpan). Serveer met de broodjes en coleslaw.
TIP De coleslaw gaat er in smaak op vooruit als je hem enkele uren van tevoren kunt maken. Zet tot gebruik in de ijskast.
Rode coleslaw met rode-wijndressing
Bijgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
1/2 rode kool, harde kern verwijderd en in zo dun mogelijke reepjes
1 rode ui, gesnipperd
2 stengels bleekselderij, fijngehakt
1 appel, geschild en in blokjes
een klein handje platte peterselie, fijngehakt
Voor de dressing:
200 ml rode wijn
1 el Maple Syrup (of honing)
2-3 el rode-wijnazijn
1/2 el mosterd
4 el olijfolie
1 tl karwei- of komijnzaad
1. Maak eerst de dressing. Kook in een klein pannetje op matig vuur de rode wijn samen met de Maple Syrup of honing ca. 10 minuten in tot je nog een klein bodempje over hebt. Schenk de ingekookte wijn in een kommetje en meng er de azijn, mosterd, olie en karweizaad (of komijnzaad) door. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
2. Meng in een kom de rode kool met de ui, bleekselderij en appel. Schep er de rode-wijndressing door. Proef de salade en breng eventueel nog op smaak met azijn, zout of peper. Zet tot gebruik in de ijskast (ook hier geldt: als je de salade enkele uren van tevoren maakt, gaat hij er in smaak op vooruit). Strooi er vlak voor het opdienen de peterselie over.
Als het goed is weet ik nu hoe ik kan reageren.
BeantwoordenVerwijderenHoe is het mogelijk dat er nog iedere dag een nieuw recept is geplaatst! We vinde het in ieder geval erg leuk en komen zo ook eens op een idee!
Grappig dat de kaasfondu met tomaat bij jullie is overgenomen!
Heerlijk lang weekend voor jullie! Geniet er van! Liefs en groeten, ook van Eugene,
Henny