Homemade Granola
Vandaag is het zondag en heb ik granola voor het ontbijt gemaakt. Granola is geroosterde muesli. Ik vind het leuk om te maken, want het is makkelijk en je huis gaat er superlekker van ruiken. Er zitten allemaal gezonde dingen in, dus dat is ook mooi meegenomen!!! Ik eet granola het liefst met Griekse yoghurt, honing en banaan.
Zelfgemaakte granola is superlekker!!! |
Granola
Bereidingstijd: 10 minuten, plus 15 minuten oventijd
200 g havervlokken
75 g amandelen, grof gehakt
50 g ongezouten pompoenpitten
50 g ongezouten zonnebloempitten
geraspte schil van 1 biologische sinaasappel (alleen het oranje)
1 flinke tl kaneel
4 flinke el kokosvet*
4 flinke el honing
eventueel 50 g krenten of gedroogde cranberries
*oa verkrijgbaar bij natuurvoedingwinkels
1. Verwarm de oven voor op 175 C. Meng in een kom de haver met de amandelen, pompoenpitten, zonnebloempitten, sinaasappelrasp en kaneel.
2. Verwarm in een pannetje het kokosvet met de honing op matig vuur. Roer tot vet is gesmolten.
3. Schenk het honingmengsel bij het havermengsel en schep alles goed om.
4. Schep het mengsel op een bakplaat en spreid het uit. Rooster de granola ca. 15 minuten in het midden van de oven tot het goudbruin is; schep halverwege een keer om.
5. Druk de granola aan met een spatel (dan krijg je 'klontjes') en laat afkoelen. Meng er eventueel krenten of cranberry's door. De granola is in een afgesloten pot nog zeker een week lekker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten