13 februari

Mosselen

Voeger was ik dol op mosselen.... Ik vind mosselen nu niet zo heel lekker meer. En als ik dan toch mosselen moet eten, dan heb ik liever gewone Hollandse mosselen met frietjes en sausjes. Maar vanavond kregen we Oosterse mosselen met kokos en mihoen :(. Mijn moeder was vergeten paprika te kopen, dus die staat niet op de foto....




Mosselen met citroengras en kokos


Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

4 kg mosselen
1 stengel citroengras, buitenste stugge bladeren verwijderd
2 tenen knoflook, fijngehakt
3 bosuien, in ringetjes
3 cm verse gemberwortel, geschild en fijngesneden
1 rode chilipeper, fijngehakt
1 rode paprika, zaadjes verwijderd en in repen
300 g sugar snaps
1 blik kokosmelk (400 ml)
2-3 el Thaise vissaus
250 g mihoen
een handje koriander, grof gehakt

1. Was de mosselen. Gooi kapotte mosselen of exemplaren die na een tik op het aanrecht niet dichtgaan, weg. 
2. Snijd het zachte binnenste gedeelte van de stengel citroengras heel fijn. Verhit de olie in een wok of grote pan en bak knoflook, citroengras, bosui, gember en chilipeper 2 minuten op matig vuur.  Schenk de kokosmelk erbij en breng aan de kook. 
3. Voeg de mosselen, paprika en sugar snaps toe en schep alles om. Kook de mosselen met een deksel op de pan op hoog vuur 5-8 minuten, tot ze opengaan. Schud de pan af en toe om. Breng op smaak met vissaus.
4. Bereid intussen de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing. Schep de mihoen in diepe kommen en schep er wat van de mosselen met groenten en vocht over. Strooi er koriander over.

Bereidingstijd: 15-20 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten