Flo mocht vandaag kiezen of ze een omelet met doperwtjes en courgette of pasta met doperwtjes en courgette wou eten. Het is de omelet geworden. Mijn vader zit in NY (niet eerlijk !!!), dus we aten met z'n drietjes bij de TV. Vandaag keken we niet Cupcake Wars, maar Good Eats. Een kookshow gepresenteerd door Alton Brown. Ik vind hem altijd heel erg grappig.
Bereidingstijd: 30 minuten
1 courgette6 eieren
2 el fijngehakte verse basilicum
100 g grofgeraspte Parmezaanse kaas of Grana Padano2 el olijfolie3 bosuitjes, in ringetjes
150 g doperwtjes (diepvries), ontdooid
stokbrood, om erbij te serveren
Extra: grove rasp
1 Snijd de courgette in kleine blokjes van ca. 1 cm.
2 Klop de eieren los in een kom en meng er de basilicum en tweederde van de kaas door. Voeg ook wat zout en peper toe.
3 Verhit 1 eetlepel olie in een ruime koekenpan en fruit de uitjes 1-2 minuten. Voeg de courgette toe en bak al omscheppend op matig vuur 5 minuten mee tot de courgette gaar is. Voeg wat zout en peper toe.
4 Verwarm de ovengrill voor. Meng de courgette door het eimengsel. Voeg ook de doperwten toe. Veeg de pan met een stuk keukenpapier schoon. Verhit 1 eetlepel olie in de pan en schenk het eimengsel erin. Leg een deksel op de pan en laat de omelet op laag vuur ca. 8 minuten zachtjes bakken.
5 Strooi de rest van de kaas over de omelet. Zet de pan kort onder de ovengrill tot de bovenkant goudbruin is. Serveer met stokbrood.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten