In het weekend maken we voor het ontbijt vaak iets Amerikaans, zoals bagels met cream cheese en zalm of American pancakes. Vandaag bakten we biscuits. In Nederland heten ze scones en zijn ze meestal rond. Ze zijn heel makkelijk om te maken. Eet ze warm, want dan zijn ze superlekker!
American Biscuits
Voor 8 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten, plus 12-15 minuten oventijd
225 g bloem, plus extra
2,5 tl bakpoeder2,5 el suiker
75 g koude boter, in blokjes
geraspte schil van ½ biologische citroen
1 ei
75 ml melk, plus extra
jam of lemoncurd (pot), voor erbij
cream cheese of crème fraîche, voor erbij
Extra: bakpapier
1 Verwarm de oven voor op 220°C. Meng in een kom de bloem met het bakpoeder en de suiker. Voeg de boter toe wrijf het met je vingertoppen tot fijne kruimels. Meng er het citroenrasp door.
2 Klop in een andere kom het ei met de melk los. Voeg het eimengsel aan het bloemmengsel toe en meng de ingrediënten snel met een pollepel. Voeg als het deeg te droog is nog een klein scheutje melk toe. Kneed het heel kort door tot je een deegbal hebt.
3 Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en vorm er een dikke ronde lap van (ca. 2,5 cm dik en 12 cm doorsnee). Snijd de cirkel in 8 gelijke punten. Leg de punten op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met een beetje melk. Bak de scones in het midden van de oven in 12-15 minuten gaar en goudbruin. Serveer met lemoncurd en crème fraîche.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten