24 januari

Pasta met ragù

Als we dit eten heeft Flo als eerste haar bord leeg! En dat is vrij uniek....Ik wilde eigenlijk bij de tv eten, want ik moest van school naar "State of the Union" kijken. Maar het begon pas om 9 uur, dus we aten eerder en gewoon aan tafel. Helaas:( 


Flo kan niet wachten met eten...

Pasta met ragù

Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten, plus 1 uur kooktijd.

1/2 el olijfolie
2-3 plakjes ontbijtspek, in kleine stukjes
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 worteltjes, grof geraspt
2 stengels bleekselderij, fijngehakt
1 el fijngehakte rozemarijnnaaldjes
400 g rundergehakt
1 blikje tomatenpuree (70 g)
een flinke scheut rode wijn
400 g rigatoni of penne
versgeraspte Parmezaanse kaas
een klein handje bladpeterselie, grof gehakt

1. Verwarm de olie in een ruime pan en bak het spek 3-4 minuten op matig vuur tot het vet vrij komt en het lichtbruin ziet. Voeg de ui, knolfook, wortels, bleekselderij en rozemarijn toe en bak de groenten 5 minuten.
2. Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend in enkele minuten rul. Meng er de tomatenpuree door en bak 1 minuut mee.
3. Schenk er de wijn bij en voeg ook nog een flinke scheut water toe. Zet het vuur laag en laat de saus met een deksel op de pan op laag vuur ruim 1 uur sudderen; roer af en toe. Voeg zout en peper naar smaak toe.
4. Kook de pasta in een ruim water met zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Giet de pasta af en verdeel over borden. Schep er wat van de saus over en bestooi met kaas en peterselie.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten