Eigenlijk zouden we vanavond uit eten gaan. Maar omdat Flo en ik teveel huiswerk hadden en we alletwee ook nog Dance hadden, lukte het niet. Mijn moeder moest toen iets improviseren. Het is Spaghetti Carbonara geworden, want daarvoor hadden we alles in huis. Wel lekker, maar het is niet mijn favoriete pasta.
Spaghetti carbonara
Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 15-20 minuten
2 eieren
1 25 ml slagroom
75 g vergeraspte parmezaanse kaas, plus extra
400 g spaghetti
200 g spekreepjes
1 sjalotje, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 el fijngehakte bladpeterselie
1. Klop in een kom de eieren en slagroom door elkaar. Meng er de kaas, een beetje zout en flink wat versgemalen peper door.
2. Kook de spaghetti in een pan met ruim water en wat zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
3. Bak intussen in een ruime koekenpan zonder olie of boter de spekreepjes in ca. 4 minuten goudbruin, bak de laatste minuut het sjalotje en de knoflook mee. Schep een beetje van het bakvet uit de pan.
4. Giet de pasta af, maar bewaar een beetje van het kookvocht. Meng de pasta met een keukentang door de spekjes in de koekenpan en meng er direct het slagroommengsel door. Schep de pasta goed om zodat het ei licht stolt en de saus fluweelzacht wordt. Voeg als de pasta te droog is nog een beetje van het achtergehouden kookvocht toe. Verdeel de pasta met een keukentang over borden en strooi er nog extra kaas, wat peper en peterselie over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten