Mexicaans eitjes uit de oven
Ontbijt- of lunchgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten, plus 20-25 minuten oventijd
1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 groene paprika, zaadjes verwijderd en in blokjes
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 blik kidneybonen (afgespoeld en uitgelekt)
6 takjes koriander
mespunt cayennepeper
4 eieren
1 rijpe avocado
75 g zachte geitenkaas ( bijv. Bettine Blanc), verbrokkeld
2 bosuitjes, in dunne ringen
4 bloemtortillas
Extra: 4 lage éépersoonsovenschaaltjes (12-14 cm doorsnee)
1.Verwarm de oven voor op 190°C. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui 2-3 minuten. Voeg de blokjes paprika toe en bak ze 3 minuten op matig vuur mee.
2 Hak de steeltjes van de koriander heel fijn, bewaar de blaadjes voor de garnering. Meng de tomatenblokjes en fijngehakte koriandersteeltjes door het uimengsel. Voeg cayennepeper en wat zout toe en laat op matig vuur ca. 10 minuten sudderen. Meng er de bonen door.
3 Verdeel de tomaten-bonensaus over vier schaaltjes. Maak kuiltjes in het midden van de saus en breek er de eieren boven. Schuif de schaaltjes in het midden van de oven en bak ze 20-25 minuten tot het eiwit is gestold, maar de dooiers nog zacht zijn.
4 Pel de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verwarm de tortillas volgens de aanwijzing op de verpakking. Verdeel de avocado samen met geitenkaas, uitjes en korianderblaadjes over de schaaltjes. Serveer met de tortillas.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten