15 januari

Mie met kip en groenten

Ik ben nog een beetje moe van het etentje van gisteravond. En natuurlijk van de hele dag leren voor exam week. Morgen ben ik vrij omdat het Martin Luther King Day is. Dat zijn allemaal goeie redenen om een keer met z'n allen op de bank een familiefilm te kijken: 17 Again. Het is een echte Amerikaanse film, maar we eten er toch iets Oosters bij.


Flo eet  met stokjes!

Mie met kip en groenten
Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 25-30 minuten


sap van 1 limoen
3-4 el Thaise vissaus
3-4 el Thaise zoetzure chilisaus
1 teen knoflook, geperst
300 g mienestjes of rijstemie
2 el zonnebloemolie500 g kipfilet, in reepjes
200 g peultjes
250 g kerstomaatjes,gehalveerd
een handje verse muntblaadjes, in dunne reepjes
een handje gezouten cashewnoten


1. Meng in een kommetje het limoensap met de vissaus, chilisaus en knoflook. Zet even apart.
2. Bereid de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. 
3. Verhit intussen de olie in een wok en roerbak de kipreepjes 3-4 minuten op hoog vuur. Voeg de peultjes toe en roerbak ze ca. 2 minuten mee tot ze beetgaar zijn.
4. Giet de mie af en meng door de kip en peultjes. Meng er het limoensapsausje en de tomaten en munt door en roerbak alles nog 1 minuut. Proef en breng eventueel nog op smaak met wat extra vissaus en chilisaus. Strooi er de cashewnoten over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten