week 20: 2 x pasta

Flo en ik houden alletwee heel erg van pasta. Deze week aten we 2 keer pasta en die zet ik dus op mijn blog. Superlekker! De Ravioli Caprese heeft mijn moeder ook op haar eigen blog staan: http://hoge-hakken.blogspot.com. Het had ontzettend veel pageviews, dus wij zijn niet de enige die het lekker vinden ;) .

Ravioli Caprese

Spaghetti met garnalen en courgette

Ravioli Caprese met basilicumolie



Hoofdgerecht, 4 personen

Bereidingstijd: 20-25 minuten


3 el pijnboompitten

500 g verse vegetarische ravioli

500 g (gemengde) kerstomaatjes, gehalveerd

150 g mini-mozzarella

een flinke hand basilicumblaadjes
V
oor de basilicumolie
1 flinke teen knoflook

een flinke hand basilicumblaadjes

5 el olijfolie

Extra
 staafmixer of vijzel



1 Maak eerst de basilicumolie. Pureer alle ingrediënten voor de olie samen met wat zout in de beker van de staafmixer (zie tip). Of maak de olie in een vijzel: wrijf de knoflook met wat zout fijn, voeg de basilicumblaadjes toe en wrijf ze ook fijn, meng er tenslotte de olijfolie door en roer en wrijf tot je een dikke groene olie hebt.
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie goudbruin, schep ze op een bord.

3 Kook de ravioli in een pan met ruim water en zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Giet de ravioli af en meng direct in een schaal met de basilicumolie. Meng er de tomaatjes door. Verdeel er de pijnboompitten, mini-mozzarella en basilicum over. Maal er flink wat zwarte peper over. Serveer eventueel nog met een groene salade.



TIP Met de vijzel krijg je een wat grovere basilicumolie dan wanneer je de ingrediënten met een staafmixer fijnmaalt. Wij vinden grover iets lekkerder, maar als je snel wilt zijn, kun je ook de staafmixer pakken.


Spaghetti met garnalen en courgette

Hoofdgerecht, 4 personen

1 flinke courgette
350 g spaghetti
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
5 ansjovisfilets (blikje), fijngehakt
500 g gepelde rauwe garnalen (diepvries), ontdooid
een scheut witte wijn
een flinke klont boter
handje platte peterselieblaadjes, grof gehakt

Snijd de courgette in reepjes. Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit intussen in een ruime koekenpan de olie en bak de ui met ansjovis 2-3 minuten. Voeg de courgette toe en bak 1 minuut mee. Voeg de garnalen toe en bak ze mee tot ze roze zijn.
Giet de spaghetti af en voeg toe aan de garnalen en courgette, Schep alles om en meng er de boter door. Schep om tot de boter is gesmolten. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Bestrooi met peterselie. 

Bereidingstijd: 20 minuten

TIP Je kunt deze pasta ook met tagliatelle in plaats van spaghetti maken.

1 opmerking:

  1. Ha Rosa, dank voor alle lekkere recepten! Je hebt al een hele tijd geen nieuwe recepten meer geplaatst. Te druk met school? Groetjes vanuit Nederland.
    Hans de Haan

    BeantwoordenVerwijderen