week 7


Kip met prei, peultjes en citroen


Afgelopen weekend hadden we weer een cheerleading competition. We hebben er heel erg hard voor getraind en we zijn tweede geworden!!! Ik was een flyer. Dat betekent dat je bovenop de piramides die we maken moet staan en moet stunten. Heel erg leuk, maar ook moeilijk om te doen. Je moet heel erg goed je evenwicht kunnen houden. Mijn moeder moest deze week stoofgerechten voor de lente maken. Ik vond deze met kip het lekkerst. 

Het spuitbusje (links) hebben we op tafel staan zodat onze poes Puck niet op tafel springt. Ze is namelijk erg dol op kip!!!!

Kip met prei, peultjes en citroen

Hoofdgerecht, 4 personen

8 kippendijen met bot (of 4 kippenbouten)
2 el olijfolie
1 teen knoflook
300 g preiringen
enkele takjes tijm, blaadjes gerist
300 ml warme kippenbouillon
sap van 0,5 citroen
300 g peultjes
125 ml crème fraîche

1. Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan en bak de kippendijen rondom bruin aan. 
2. Voeg de knoflook en preiringen toe en bak ze 1-2 minuten mee. Voeg de tijm toe en schenk de bouillon en het citroensap erbij. Breng zachtjes aan de kook. Zet het vuur lager en laat de kip afgedekt ca. 35 minuten stoven. 
3. Voeg de peutljes toe en stoof ze 3-4 minuten, tot ze beetgaar zijn. Meng de crème fraîche door de saus een verwarm alles nog 1-2 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met stokbrood of gekookte aardappels.

Bereidingstijd: 15 minuten, plus 45 min kooktijd.

TIP De poelier verkoopt ook kippendijen zonder bot. De  stooftijd van kippendijen zonder bot is 5-10 minuten korter. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten