week 5

Kippensoep met crostini met muntpesto/ Marokkaanse kip met kikkererwten uit de oven

Mijn moeder moest deze week wat gerechten met kip maken. Ik vond deze 2 gerechten het lekkerst, dus ik zet ze allebei op mijn blog. Ik kon niet kiezen ;). 



Kippensoep met groene groenten & crostini met muntpesto

Maaltijdsoep, 4 personen
Bereidingstijd: 20-25 minuten

1,2 liter lekkere kippenbouillon
50 g kleine pasta (bijv. schelpjes)
100 g doperwten (diepvries)
100 g tuinbonen (diepvries)
1 kleine courgette, in blokjes
300 g kippendijen zonder bot*, in dunne reepjes
Voor de crostini met muntpesto:
blaadjes van 6 takjes munt
50 g geraspte parmezaanse kaas
50 g geroosterde pijnboompitten
1 teen knoflook
ca. 75 ml olijfolie
12-16 sneetjes stokbrood
*oa verkrijgbaar bij de poelier
Extra: staafmixer of keukenmachine


1. Maak eerst de muntpesto door met behulp van een staafmixer of keukenmachine de munt samen met de kaas, pijnboompitten en knoflook te pureren. Voeg terwijl de machine draait zoveel olijfolie toe tot je een smeuïge saus hebt. Breng op smaak met zout en peper.
2. Breng in een pan de bouillon samen met de pasta aan de kook en laat 7-8 minuten zacht koken. Voeg de doperwten, tuinbonen, courgette en kip toe en kook op matig vuur 3-4 minuten mee.
3. Rooster de sneetjes stokbrood in een broodrooster goudbruin en besmeer met de muntpesto. Schenk de soep in kommen en serveer met de crostini.




Pittige Marokkaanse kip uit de oven

Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 55 minuten, inclusief oventijd

4 kippenbouten
1 flinke el harissa (Marokkaanse sambal, potje Al’fez)*
2 el olijfolie
1 rode paprika, zaadjes verwijderd en in repen
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 blik kikkererwten (400 g)
2 tenen knoflook, geperst
2 tl gemalen komijn
1 tl gemalen kaneel
handje verse korianderblaadjes
*oa verkrijgbaar bij Albert Heijn

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng in een kommetje de harissa met de olie en bestrijk de kippenbouten ermee. Leg ze in een braadslee en voeg de paprika toe. Bak de kip en paprika in het midden van de oven 25 minuten.
2. Meng intussen in een schaal de tomatenblokjes met kikkererwten, knoflook, komijn, kaneel, zout en peper. Neem de braadslee even uit de oven en voeg het kikkererwtenmengsel toe. Schuif de braadslee terug in de oven en bak alles nog 15-20 minuten tot de kip goed gaar is. Bestrooi met koriander. Lekker met Turks brood en een salade.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten