Mijn moeder moest deze week wat gerechten met kip maken. Ik vond deze 2 gerechten het lekkerst, dus ik zet ze allebei op mijn blog. Ik kon niet kiezen ;).
Kippensoep
met groene groenten & crostini met muntpesto
Maaltijdsoep, 4 personen
Bereidingstijd: 20-25 minuten
1,2 liter lekkere kippenbouillon
50 g kleine pasta (bijv. schelpjes)
100 g doperwten (diepvries)
100 g tuinbonen (diepvries)
1 kleine courgette, in blokjes
300 g kippendijen zonder bot*, in dunne reepjes
Voor
de crostini met muntpesto:
blaadjes van 6 takjes munt
50 g geraspte parmezaanse kaas
50 g geroosterde pijnboompitten
1 teen knoflook
ca. 75 ml olijfolie
12-16 sneetjes stokbrood
*oa verkrijgbaar bij de poelier
Extra: staafmixer of keukenmachine
1. Maak eerst de muntpesto door met behulp van een
staafmixer of keukenmachine de munt samen met de kaas, pijnboompitten en
knoflook te pureren. Voeg terwijl de machine draait zoveel olijfolie toe tot je
een smeuïge saus hebt. Breng op smaak met zout en peper.
2. Breng in een pan de bouillon samen met de pasta aan
de kook en laat 7-8 minuten zacht koken. Voeg de doperwten, tuinbonen,
courgette en kip toe en kook op matig vuur 3-4 minuten mee.
3. Rooster de sneetjes stokbrood in een broodrooster
goudbruin en besmeer met de muntpesto. Schenk de soep in kommen en serveer met
de crostini.
Pittige
Marokkaanse kip uit de oven
Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 55 minuten, inclusief oventijd
4 kippenbouten
1 flinke el harissa (Marokkaanse sambal, potje
Al’fez)*
2 el olijfolie
1 rode paprika, zaadjes verwijderd en in repen
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 blik kikkererwten (400 g)
2 tenen knoflook, geperst
2 tl gemalen komijn
1 tl gemalen kaneel
handje verse korianderblaadjes
*oa verkrijgbaar bij Albert Heijn
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng in een kommetje de harissa met de olie en
bestrijk de kippenbouten ermee. Leg ze in een braadslee en voeg de paprika toe.
Bak de kip en paprika in het midden van de oven 25 minuten.
2. Meng intussen in een schaal de tomatenblokjes met
kikkererwten, knoflook, komijn, kaneel, zout en peper. Neem de braadslee even
uit de oven en voeg het kikkererwtenmengsel toe. Schuif de braadslee terug in
de oven en bak alles nog 15-20 minuten tot de kip goed gaar is. Bestrooi met
koriander. Lekker met Turks brood en een salade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten