Ik heb er lang over nagedacht, maar ik heb besloten dat ik dit jaar 1 keer per week het lekkerste gerecht dat we hebben gegeten op mijn blog zet. Ik heb het namelijk nog steeds heel druk met cheerleaden en school....Ik ga ook proberen af en toe zelf te koken en te bakken :).
Deze week geef ik 2 gerechten, want ik kan niet kiezen....Het lekkerste gerecht van de week vond ik de Chili con Carne van mijn vader. Het lekkerste toetje vond ik de Toblerone Semifreddo (een soort ijstaart) die mijn moeder had gemaakt. Mmmmm....
Chilli con carne
Hoofdgerecht: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten.
een klein bosje
verse koriander
2 el
olijfolie
1 ui,
gesnipperd
2 tenen
knoflook, fijngehakt
1 rode
paprika, zaadjes verwijderd en in blokjes
400 g
rundergehakt
1 blik
tomatenblokjes (400 g)
2 tl
chilipoeder
2 tl
gemalen komijn
een halve
tl kaneel
1 blik
kidneybonen (400 g), afgespoeld en uitgelekt
Om erbij te serveren: evt. repen
avocado, wraptortilla’s of brood, zure room
1. Hak de
steeltjes van de verse koriander fijn, houd de blaadjes apart. Verwarm de
olijfolie in een ruime pan en bak de ui 2 minuten. Voeg de knoflook toe en bak
30 seconden mee.
2. Voeg de paprika en het gehakt toe en bak het gehakt rul. Voeg
de tomatenblokjes, fijngehakte koriandersteeltjes, chilipoeder, komijn en
kaneel toe en roer alles om. Laat de saus 10-15 minuten zonder deksel op een laag vuur sudderen.
3. Meng er de
kidneybonen door en laat nog 10 minuten zacht sudderen. Breng op smaak met zout en peper. Strooi de
blaadjes koriander erover. Serveer de chili con carne evnetueel met avocado,
tortilla’s en zure room.
Toblerone semifreddo
Nagerecht: 4-6 personen
Bereidingstijd: 25 minuten, plus 8 uur bevriezen.
2 repen toblerone (à 100 g)
3 eidooiers
3 el suiker
300 ml slagroom
Extra: ingevette bolvormige schaal (inhoud ca. 1 liter), plasticfolie,
elektrische mixer
1. Beleg de schaal met plasticfolie. Hak 1 reep toblerone grof en zet even
apart.
2. Klop in een kom met een mixer de eidooiers met de suiker luchtig en
bleekgeel.
3. Breek de andere reep toblerone in stukken en smelt de chocolade in een kom
die boven een pan met zacht kokend water hangt (au bain marie); let erop dat
het water de kom niet raakt. Meng de gesmolten toblerone door het eimengsel.
4. Klop in andere een kom met een mixer de slagroom stijf. Schep de slagroom
luchtig door het chocolade-eimengsel. Meng er tweederde van de gehakte
toblerone door.
5. Schenk het mengsel in de schaal, strijk de bovenkant glad, dek af en laat
in de vriezer in ca. 8 uur bevriezen. Neem uit de vriezer, keer op een bord en
verwijder het plasticfolie. Bestrooi met de rest van de gehakte toblerone.
Snijd in punten.
Opmerking: Dit gerecht bevat rauwe
eieren. Het eten van rauwe eieren wordt afgeraden voor zwangere vrouwen, kleine
kinderen, zieken en ouderen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten