7 december

Pasta Puttanesca

Flo heeft vanmiddag bij een vriendinnetje haar teen heel erg hard gestoten. 's Avonds begon het zo'n pijn te doen dat mijn moeder voor de zekerheid even naar het ziekenhuis is gegaan om te zien of het niet gebroken was. Ze hebben een foto gemaakt en het is misschien gebroken. Ze heeft nu een speciale schoen. We aten dus pas heel erg laat en toen heeft mijn vader even snel deze pasta geïmproviseerd. Simpel maar lekker!






Pasta puttanesca

Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 15-20 minuten

1 blik tomaten op sap (400 g)
2 el olijfolie
2 tenen knoflook, fijngehakt
4 ansjovisfilets op olie, uitgelekt en fijngehakt
1 tl gedroogde chilivlokken
2 el kappertjes, uitgelekt
handje zwarte olijven (zonder pit)
350 g spaghetti of tagliatelle
50 g geraspte parmezaanse kaas
klontje roomboter
een handje bladpeterselie, fijngehakt
Extra: staafmixer

1. Pureer met een staafmixer de tomaten uit blik met het sap. Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook en ansjovis 1 minuut. Voeg de chilivlokken, kappertjes, gepureerde tomaten, olijven zout en peper toe en laat de saus op een matig vuur 10-15 minuten sudderen tot de saus is ingedikt.
2. Kook intussen in een pan met ruim water en wat zout de pasta beetgaar. Giet de pasta af, maar bewaar wat van het kookvocht. Meng de pasta door de tomatensaus. Meng er ook een beetje Parmezaanse kaas door en laat er al roerend een klontje boter in smelten (hierdoor wordt de pasta lekker romig). Maak de spaghetti eventueel wat smeuïger door er nog een scheutje van het kookvocht door te mengen.
3. Verdeel de pasta over diepe borden en bestrooi met de rest van de kaas en de peterselie. Lekker met een groene salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten