10 december

Tomatenrisotto met geroosterde pompoen

Het was al weer een tijd geleden dat we risotto aten. We gaan een rijstweek in, want mijn moeder moet gerechten met rijst testen ;). Ik ben eerlijkgezegd niet zo'n hele erge fan van rijst, maar dit vond ik wel lekker. 






Tomatenrisotto met geroosterde pompoen

Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

400-500 g flespompoen, geschild
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
300 g risottorijst
een scheut witte wijn
1 blik tomatenblokjes op sap (400 g)
1 liter warme groentebouillon
een klontje roomboter
4 el geraspte Grana Padano of Parmezaanse kaas
een handje bladpeterselie, grof gehakt

1. Verwarm de oven voor op 200C. Snijd de pompoen in blokjes van 1,5-2 cm. Meng de pompoen in een braadslee met 1 el olijfolie, zout en peper. Rooster de pompoen in de oven in 20-25 minuten gaar; schep de blokjes pompoen halverwege een keer om.
2. Verhit intussen 1 el olie in een pan en fruit de ui 2-3 minuten op matig vuur. Voeg de rijst toe en bak 2 minuten mee tot de korrels glanzen en glazig zien. Voeg de wijn toe en laat kort wegborrelen. 
3. Meng er de tomatenblokjes met sap door en roer tot het vocht is opgenomen. Schenk er een scheut bouillon bij en blijf roeren tot het vocht is opgenomen. Laat de rijst zachtjes koken. Ga zo door tot rijst na ca. 20 gaar is; roer regelmatig. 
4. Meng op het laatst de blokjes pompoen samen met het klontje boter door de risotto. Voeg eventueel nog een scheutje bouillon toe om de risotto iets smeuïger te maken. Breng op smaak met zout en peper. Schep de risotto in diepe borden en verdeel er de kaas en peterselie over. Bestrooi met peper uit de molen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten