20 november

Ravioli uit de oven

Wij hebben hier een hele goeie Italiaanse winkel die lekkere pasta verkoopt. We kopen daar wel eens ravioli en tagliatelle. Vroeger toen ik klein was, maakte ik met mijn vader nog wel eens zelf pasta in het weekend, maar dan doen we eigenlijk nooit meer. Dat vind ik wel jammer. Misschien ga ik het binnenkort weer eens proberen. Dit is een makkelijk en lekker gerecht voor door de week.




Gegratineerde ravioli met broccoli

Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen

500 g vegetarische koelverse ravioli naar keuze (bijv. met funghi porcini)
300 g broccoli, in kleine roosjes
400 ml Italiaanse  traditionele tomatenpastasaus (kant-en-klaar)of zelfgemaakt (zie tip)
2 bollen mozzarella, in plakjes
50 g geraspte parmezaanse kaas
1 el grofgehakte bladpeterselie

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de ravioli volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, kook de laatste 2 minuten de broccoliroosjes mee. 
2. Giet pasta en broccoli af en meng in een ingevette ovenschaal met de tomatensaus. Verdeel er de mozzarella en parmezaan over. 
3. Bak het gerecht in het midden van de oven ca. 10 minuten tot de kaas is gesmolten. Zet dan de ovengrill nog even aan en gratineer de bovenkant in 1-2 minuten goudbruin. Bestrooi  met peterselie.

Bereidingstijd: 10 minuten, plus 12 minuten oventijd.

TIP: Voor zelfgemaakte tomatensaus pureer je 1 blik tomaten op sap met en staafmixer. Verhit 1 el olie en bak 1 teen fijngehakte knoflook en 1 gesnipperde ui 2-3 minuten. Voeg de gepureerde tomaten toe en leg er een laurierblaadje in. Laat op een laag tot matig vuur 10-15 minuten inkoken tot een dikkere saus. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten