19 november


Tortillas met spinazie, champignons en kaas

Vandaag had ik geen cheerleading training, want er zijn try-outs. Ik heb wel even gekeken. We hebben nieuwe mensen nodig, want we zijn maar met 17! Er deed ook een jongen mee. Cheerleading is namelijk niet alleen voor meisjes, er zijn veel teams die ook jongens erbij hebben. Mijn vriendinnen in NL denken vaak dat cheerleaders meisjes zijn die wedstrijden moeten aanmoedigen, maar het is veel meer. Het is eigenlijk ook turnen, dansen en gymnastiek. Mijn moeder had weinig tijd, dus heeft ze iets simpels gemaakt. Een soort tortilla-tosti's met spinazie. Heel lekker. 




Tortilla’s uit de pan met champignons en spinazie

Vegetarisch hoofd- of lunchgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

500 g bladspinazie 
1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
250 g champignons, in plakjes
4 grote of 8 kleine tortillas
150 g geraspte gruyère kaas (of andere pittige kaas)

1. Verwarm de oven voor op 150°C. Verhit de olie in een ruime pan of wok en fruit de ui 2-3 minuten. Voeg de champignons toe en bak ze 3 minuten mee. Voeg de spinazie in porties toe en roerbak tot de groente is geslonken. Breng op smaak met zout en peper.
2. Leg de spinazie op een helft van een tortilla en strooi er wat kaas over. Klap de tortilla dubbel. Beleg op dezelfde manier de andere tortilla’s. 
3. Verwarm de tortilla’s met 1-2 tegelijk op laag tot matig vuur in een ruime koekenpan zonder olie of boter enkele minuten tot de kaas is gesmolten, keer de tortilla’s halverwege en laat ze niet aanbranden. Houd de tortilla’s warm in de oven terwijl je de rest bakt.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten