20 oktober


Kip van de Green Egg met geroosterde wintergroenten

Mijn oma en opa zijn vandaag weer teruggekomen uit Canada. Ze waren daar even familie aan het opzoeken. Mijn vader heeft twee kippen op zijn egg gelegd en mijn moeder had er geroosterde groenten en een grote salade bij gemaakt. De kip was heel sappig. Ik heb al vaker het recept voor kip van de Green Egg gegeven, dus vandaag alleen het recept voor de geroosterde groenten.  




Geroosterde wintergroenten

Bijgerecht, 4-6 personen
Bereidingstijd: 50-55 minuten.

400 g aardappels, in partjes
400 g pastinaken, over de lengte doormidden
enkele peentjes, over de lengte gehalveerd
2 rode uien, gepeld en in partjes
een flinke scheut olijfolie
enkele takjes tijm of rozemarijn
400 g spruitjes, gehalveerd

1. Verwarm de oven voor op 200 C.  Meng in een braadslee de aardappels, pastinaken, peentjes en ui met de olijfolie, tijm of rozemarijn, zout en peper. Schuif de groenten in de oven en rooster ze ca 30 minuten; schep ze tussentijds een keer om.
2. Leg er de spruitjes bij en rooster ze ca 15 minuten mee. Lekker bij kip.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten