Vandaag was ik pas om kwart over vijf thuis. Ik vind het wel jammer dat ik op maandag ook moet trainen voor cheerleading, want nu kan ik niet meer met Ollie, de hond van de buren, wandelen. Flo doet dat nu elke week. Ze wilde het eerst niet doen, want ze vindt Ollie een beetje eng omdat hij zo sterk is. Hij heeft haar laatst een keer omvergetrokken en toen heeft ze haar pink verrekt!!! We aten iets wat bij het weer past, want het is hier opeens echt herfst met regen. Ik vond het een lekkere spaghetti.
Spaghetti met paddenstoelen
Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
15 g funghi porcini (gedroogd eekhoorntjesbrood)
1 blik tomaten op sap (400 g)
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
500 g portobello, in niet al te kleine stukjes
1 tl gedroogde oregano
350 g spaghetti
klont roomboter
versgeraspte parmezaanse kaas
klont roomboter
versgeraspte parmezaanse kaas
handje platte peterselie, grof gehakt
Extra: staafmixer
1. Week de funghi porcini 15 minuten in 200 ml kokend water. Pureer de tomaten met een staafmixer.
2. Verhit de olie in een ruime pan en fruit ui en knoflook 2 min. Voeg de portobello toe en bak al omscheppend enkele minuten op hoog vuur tot het vocht vrij komt.
3. Neem de funghi porcini uit het weekvocht. Schenk het weekvocht boven een kom door een zeef met daarin een laag keukenpapier. Voeg funghi porcini en weekvocht toe aan de portobello’s. Schenk de tomaten erbij en voeg oregano, zout en peper toe. Laat ca 10-15 min op matig vuur inkoken tot de saus mooi dik is.
2. Verhit de olie in een ruime pan en fruit ui en knoflook 2 min. Voeg de portobello toe en bak al omscheppend enkele minuten op hoog vuur tot het vocht vrij komt.
3. Neem de funghi porcini uit het weekvocht. Schenk het weekvocht boven een kom door een zeef met daarin een laag keukenpapier. Voeg funghi porcini en weekvocht toe aan de portobello’s. Schenk de tomaten erbij en voeg oregano, zout en peper toe. Laat ca 10-15 min op matig vuur inkoken tot de saus mooi dik is.
4. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht. Meng de spaghetti met een keukentang door de saus. Voeg een scheutje kookvocht toe en meng er de boter door. Verdeel de spaghetti over borden en strooi er peterselie over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten