24 augustus

Focaccia met ui

Ik voel me  weer beter. Ik kon helaas nog niet naar cheerleading training, maar ik kan wel weer alles eten gelukkig. Mijn moeder moet recepten met ui testen en had een focaccia met ui gemaakt. We aten er een grote gemengde salade bij. Ik vond het lekker. 





Walnoot-focaccia met rode ui en blauwe kaas

Brood, 4-6 personen
Bereidingstijd: 15-20 minuten, plus 1 uur en 45 minuten wachttijd

500 g bloem
1 zakje gist (7 g)
3 el olijfolie, plus extra om in te vetten
75 g walnoten, fijngehakt
8-10 takjes tijm
2 rode uien, gepeld en in ringen 
150 g blauwe kaas, in blokjes


1. Meng in een kom de bloem met de gist, 1 eetlepel olijfolie, 1 theelepel zout. Meng de gehakte walnoten door de bloem. Ris van de helft van de takjes tijm de blaadjes en meng ook door de bloem. 
2. Voeg 300 ml lauwwarm water toe en kneed alles tot een soepel deeg. Voeg als het deeg te droog is nog een scheutje water toe, voeg als het te nat is nog een beetje bloem toe. Vorm van het deeg een bal en leg in een ingevette kom. Dek af met plasticfolie en laat 1 uur rijzen tot het deeg in volume is verdubbeld.
3. Verhit 1 eetlepel olie in een ruime koekenpan en bak de uienringen 2-3 minuten tot ze wat zachter zijn. Schep uit de pan. 4. Kneed het deeg goed door en vorm er op een ingevet bakblik een plat, ovaal brood van ca. 1,5 cm dik van. Verdeel de uienringen erover en druk ze een beetje in het deeg. Maak met je vingers kuiltjes in het deeg. Bestrijk deeg en uien met 1 eetlepel olie en laat onder plasticfolie nog ca. 30 minuten rijzen.
5. Verwarm de oven voor op 225°C. Verdeel de kaas over het brood en bak het in 15-20 minuten gaar en goudbruin. Neem uit de oven en sprenkel er nog wat olijfolie over. Laat een beetje afkoelen en garneer met wat takjes tijm. Lekker bij antipasti.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten