22 september

Witloftaart met rode ui en blauwe kaas

Zaterdag vind ik altijd een hele leuke dag. Ik heb wel Nederlandse school, maar 's middags ben ik vrij en hoef ik geen huiswerk te maken!!! Ik ben bij mijn Nederlandse vriendin Valerie geweest. We hebben cupcakes gehaald in het dorp. 's Avonds aten we natuurlijk weer witlof. Dit keer een taart met witlof en ui. Best lekker, maar ik ben niet zo'n fan van gekookte witlof denk ik. 





Witloftaart met rode ui en blauwe kaas

Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten, plus 30 minuten wachten

2 el olijfolie
3 rode uien, in halve ringen
1 el rode-wijnazijn
8 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
1 el fijngehakte rozemarijnnaaldjes of 2 tl gedroogde rozemarijn
400 g witlof
een handje lekkere olijven
200 g blauwe kaas, in blokjes

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de uien ca. 2 minuten op matig vuur. Schenk er de azijn bij (zo blijven de uien mooi rood) en bak ze nog 6-7 minuten tot ze zacht zijn. Schep ze op een bord.
2. Snijd de onderkanten van de stronkjes witlof, snijd ze elk over de lengte in vieren. Leg de plakjes deeg naast elkaar in een rechthoek op een ingevette bakplaat. Laat de randen een beetje overlappen en druk de naden goed aan. Prik gaatjes in het deeg.
3. Verdeel de ui en rozemarijn over de deegbodem, maar laat de randen vrij. Leg er de witlof op en verdeel er de olijven en helft van de blauwe kaas over. Strooi er wat zout en peper over.
4. Bak de taart in de oven in ca. 30 minuten gaar en goudbruin. Verdeel de rest van de kaas over de taart. Snijd de taart in stukken en serveer met een groene salade.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten