Zaterdag vind ik altijd een hele leuke dag. Ik heb wel Nederlandse school, maar 's middags ben ik vrij en hoef ik geen huiswerk te maken!!! Ik ben bij mijn Nederlandse vriendin Valerie geweest. We hebben cupcakes gehaald in het dorp. 's Avonds aten we natuurlijk weer witlof. Dit keer een taart met witlof en ui. Best lekker, maar ik ben niet zo'n fan van gekookte witlof denk ik.
Witloftaart
met rode ui en blauwe kaas
Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten, plus 30 minuten wachten
2 el olijfolie
3 rode uien, in halve ringen
1 el rode-wijnazijn
8 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
1 el fijngehakte rozemarijnnaaldjes of 2 tl
gedroogde rozemarijn
400 g witlof
een handje lekkere olijven
200 g blauwe kaas, in blokjes
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de
uien ca. 2 minuten op matig vuur. Schenk er de azijn bij (zo blijven de uien
mooi rood) en bak ze nog 6-7 minuten tot ze zacht zijn. Schep ze op een bord.
2. Snijd de onderkanten van de stronkjes witlof, snijd
ze elk over de lengte in vieren. Leg de plakjes deeg naast elkaar in een
rechthoek op een ingevette bakplaat. Laat de randen een beetje overlappen en
druk de naden goed aan. Prik gaatjes in het deeg.
3. Verdeel de ui en rozemarijn over de deegbodem, maar
laat de randen vrij. Leg er de witlof op en verdeel er de olijven en helft van de blauwe
kaas over. Strooi er wat zout en peper over.
4. Bak de taart in de oven in ca. 30 minuten gaar en
goudbruin. Verdeel de rest van de kaas over de taart. Snijd de taart in stukken
en serveer met een groene salade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten