21 september

Witlofsoep met champignons en kaas

Weer een receptje met witlof! De soep ziet er misschien wat bruin uit, maar is echt heel erg lekker. Het is echt een herfstsoep vind ik. Vanavond had ik een game waarbij ik moest cheerleaden. We hebben weer gewonnen!!! Gelukkig was de wedstrijd vroeg afgelopen, want ik was wel erg moe.




Witlofsoep met champignons en kaas

Soep, 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

5 stronkjes witlof (ca. 500 g)
1 el boter
1 ui, gesnipperd
250 g champignons, in plakjes
750 ml runder- of groentebouillon
125 ml crème fraîche
75 g fijngeraspte pittige kaas (bijv. gruyère of belegen kaas)
2 el fijngehakte bieslook
Extra: staafmixer

1. Verwijder de onderkanten van de stronkjes witlof. Snijd 4 stronkjes witlof in reepjes, houd 1 stronkje voor de garnering apart.
2. Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui 2 minuten op matig vuur. Voeg de champignons toe en bak ze 2 minuten mee. Voeg de witlof toe en schep alles om. Schenk er de bouillon bij en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de soep op matig vuur met een deksel schuin op de pan ca. 10 minuten zachtjes koken.
3. Pureer de soep met een staafmixer en roer er de crème fraîche door. Roer er vervolgens de kaas door. Verwarm de soep op een laag vuur tot de kaas is gesmolten. Breng op smaak met zout en peper.
4. Snijd het laatste stronkje witlof in dunne reepjes. Schep de soep in kommen en verdeel de verse witlof en bieslook erover. Lekker met stokbrood.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten