Het is woensdag en dat betekent.....tumbling-training! Het was weer erg zwaar en ik heb nu last van mijn rechterpols. Dat komt omdat ik steeds in de brug moet vallen. Toen ik thuis kwam, ontdekte ik dat ik ontzettend veel huiswerk had, dus het was niet echt een leuke dag. Mijn vader was er niet vanavond, dus we mochten met mijn moeder voor de tv eten. We hebben Restaurant Impossible gekeken,waar mensen worden geholpen om hun restaurant leuk en succesvol te maken. Mijn moeder had een salade met....witlof gemaakt. Ik vind rauwe witlof lekkerder dan gekookte zoals we gisteren aten.
Witlofsalade met appel, spekjes en geitenkaas
Salade, 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
200 g spekreepjes
4 stronkjes witlof
1 rode appel
100 g jonge bladspinazie
100 g zachte geitenkaas
Voor
de dressing:
1 el rode-wijnazijn
2 tl grove mosterd
4 el olijfolie
1. Bak in een ruime koekenpan de spekreepjes zonder
boter of olie in ca. 6 minuten bruin en knapperig. Laat uitlekken op een stuk
keukenpapier. Klop in een kommetje de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Breng op smaak met zout en peper.
2. Snijd de onderkanten van de stronkjes witlof. Snijd
ze doormidden en verwijder de harde kern. Snijd de witlof in lange dunne
repen. Snijd de ongeschilde appel in
vier parten en snijd het klokhuis eruit. Snijd elk partje in dunne plakjes.
3. Meng in een schaal de spinazie met witlof, appel, spekjes
en dressing. Verkruimel er de geitenkaas over. Lekker bij een gebakken kipfilet en aardappeltjes uit de oven of als lunchgerecht met stokbrood.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten