31 juli

Broodsalade

Vandaag zijn we weer in Santa Monica geweest. We zijn niet naar het strand geweest, want daarvoor vinden we het veel te koud. De zon schijnt wel, maar er staat een hele koude wind en het water is ijskoud. Bij ons aan de oostkust is het veel warmer. 's Avonds hebben we in het appartement een broodsalade met tomaat gegeten. Mijn vader had het gemaakt en we vonden het allemaal super lekker!



Broodsalade met tomaat

Salade, 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

4-6 sneeën  ciabatta of stokbrood van ca. 1,5 cm dik
4-5 el olijfolie
2 tenen knoflook
1 el azijn
500 g lekkere rijpe tomaten, eventueel in verschillende kleuren
6-8 blaadjes basilicum, in grove stukken gescheurd
een handje lekkere olijven
twee flinke handen rucola
stukje parmezaanse kaas

1. Verwarm de ovengrill voor. Besprenkel de sneeën brood met 1-2 el olijfolie en gril ze vlak onder de grill aan beide kanten goudbruin. Blijf er bij, want ze verbranden sneller dan je denkt.
2. Neem het brood uit de oven. Pel 1 teen knoflook en wrijf het brood hiermee in. Snijd het brood in blokjes.
3. Meng voor de vinaigrette in een kommetje de azijn met de rest van de olijfolie, zout en peper. Knijp er het tweede teentje knoflook boven uit. 
4. Snijd de tomaten in stukken van 2-3 cm en leg ze in een schaal. Meng er de basilicum, vinaigrette  en blokjes brood door. Laat enkele minuten staan, tot het brood wat zachter, maar nog niet helemaal zompig is. Meng er dan de olijven en rucola door. Schaaf of rasp er wat parmezaanse kaas over.     

Geen opmerkingen:

Een reactie posten