28 juli

Pasta met aubergine

We hebben in LA een appartement, want mijn moeder gaat hier weer restaurants checken. We kunnen dus af en toe gewoon thuis eten en dat vind ik wel fijn. Overdag zijn we naar Santa Monica geweest. Op de pier staat een achtbaan. Flo wilde daar graag in. Mijn moeder dacht dat deze minder heftig was dan in Disney Adventure en ging mee. Ze kwam er helemaal misselijk uit en gaat nu echt nooit meer in een achtbaan. Vanavond aten we pasta met aubergine. Eindelijk weer eens een recept :)



Pasta met aubergine en munt

Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten, plus 30 minuten sudderen 

1 el olijfolie, plus extra
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 ui, gesnipperd
1 aubergine, in blokjes
een mespunt gedroogde chilivlokken
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
een flinke scheut witte wijn
350 gram rigatoni of penne 
flink wat vergeraspte Parmezaanse kaas
enkele blaadjes munt, in dunne reepjes

1. Verwarm de olie in een ruime pan en fruit de knoflook en ui 2-3 minuten. Voeg de aubergine  toe en bak 1-2 minuten mee. 
2. Schenk de tomatenblokjes en de wijn erbij en voeg de chilivlokken toe. Breng alles aan de kook. Zet het vuur laag en laat de saus met een deksel schuin op de pan ca.30 minuten sudderen tot de aubergine helemaal gaar is – roer de saus af en toe door. Voeg als de saus te droog wordt nog een scheutje wijn of water toe.Breng op smaak met zout en peper.
3. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Giet af maar bewaar wat van het kookvocht. Meng pasta met de auberginesaus; voeg eventueel nog een scheutje kookvocht toe om de pasta wat smeuïger te maken. 
4. Verdeel de pasta met saus over vier voorverwarmde borden en verdeel er wat Parmezaanse kaas en munt over.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten