Bramen-meringues met vanilleroom
Vandaag was de laatste dag in Frankrijk. Ik vind het heel erg jammer, want het was super leuk om hier weer te zijn. Omdat we in Amerika wonen, was ik er 2 jaar niet meer geweest. We zijn na de lunch vertrokken. Mijn tante Femke werkt in een bakkerij-restaurant en kan ontzettend lekkere zoete dingen maken. We hadden met z'n allen bramen gezocht en daarmee heeft ze bramen-meringues gemaakt. Heel zoet, maar heeeel lekker.
Meringues met bramen en vanille-room
Nagerecht, 6-8 personen
Bereidingstijd: 15 minuten, plus 1,5 -2 uur wachttijd
4 eiwitten
150 g poedersuiker
mespunt zout
200-300 g bramen
125 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
takjes munt of citroenmelisse, voor de garnering
Extra: Bakplaat bekleed met bakpapier
1. Verwarm de oven voor op de laagste stand (meestal 100C, maar lager mag ook) Klop de eiwitten in een schone kom met een mixer helemaal stijf (je moet er pieken in kunnen trekken).
2. Wrijf een handje bramen door een zeef en vang het sap op.Roer het sap met enkele slagen door het suikermengsel; roer het niet helemaal door, het moet 'gemarmerd' blijven.
3. Maak met een lepel kleine toefjes op de bakplaat en schuif in de oven. Laat het schuim langzaam in 1,5-2 uur drogen. Als de schuimpjes te bruin dreigen te worden, kun je de ovendeur met behulp van een pollepel op een kier zetten.
4. Klop de slagroom met vanillesuiker lobbig. Verdeel meringues en room over bordjes en garneer met veel bramen en blaadjes munt of citroenmelisse.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten