17 augustus

Hotel Le Poire

Flo had bedacht dat we in Frankrijk met alle nichtjes net zouden doen alsof we een hotel hadden.  Het hotel moest een spa, een gym en een bar hebben. De nichtjes vonden het een leuk idee, dus vandaag deden we alsof het huis van mijn opa en oma een hotel was. Het heette Hotel Le Poire (omdat mijn oma in de hal een grote peer op de muur heeft geschilderd). Het was best grappig, vooral de spa en de gym.  Lotje was van de gym en liet ons allemaal oefeningen doen en naar de beek rennen! De volwassenen hebben wel gekookt. Voor de lunch was er een bonensalade met spekjes en fruitsalade (die had Lotje gemaakt). Als avondeten kregen we quinoasalade met gerookte kip en daarbij een prei-frittata. We geven hier het recept voor de bonensalade met spekjes.


Fruitsalade van Lotje met eetbare bloemetjes
    

Bonensalade met spekjes

Lunch-of hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 15-20 minuten

200 g spekblokjes
1 komkommer, geschild
1 sjalotje, gesnipperd
3 stengels bleekselderij, in dunne boogjes
4 rijpe tomaten, in partjes en zaadjes verwijderd
1 blik reuzenbonen, uitgelekt en afgespoeld
een handvol basilicumblaadjes, in dunne reepjes
1-2 el citroensap
3 el olijfolie

1. Bak in een koekenpan zonder olie of vet de spekblokjes knapperig. Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
2. Snijd de komkommer over de lengte doormidden en ris er met een theelepel de zaadlijsten uit.
3. Meng in een schaal de komkommer met het sjalotje, de bleekselderij, tomaten, reuzenbonen en basilicum. Meng er citroensap, olie, zout en peper door. Strooi er de spekjes over. Lekker met stokbrood.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten