Vandaag zijn we bij mijn opa en oma in Breda. We slapen hier een nachtje en dan rijden we morgen naar Frankrijk, waar we mijn nichtjes ontmoeten. Het was heel lekker weer, dus we konden zwemmen in het zwembad van mijn opa en oma. Het water was wel superkoud!!! Mijn oma maakt altijd lekkere wortelsoep. Ze heeft mij het recept gegeven.
Wortelsoep met sinaasappel
Voorgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 15-20 minuten, plus 20 minuten kooktijd.
600 g worteltjes (het lekkerst is bospeen)
2 biologische sinaasappels*
2 el boter of olijfolie
1 grote ui (of 2 kleine), gesnipperd
4-6 takjes verse tijm, blaadjes gerist
1 liter warme groentebouillon
1 el suiker
125 ml slagroom
enkele blaadjes munt, koriander of platte peterselie voor de garnering
Extra: staafmixer
*Omdat je ook de schil gebruikt, kun je het beste sinaasappels zonder chemicaliën nemen.
1. Rasp de worteltjes grof (dit gaat gemakkelijk in de keukenmachine.) Rasp met een fijne rasp het oranje van de sinaasappels.Pers de sinaasappels uit.
2. Verhit de boter of olie in een ruime pan en fruit de ui met de tijm 2-3 minuten. Meng er de geraspte wortel door en bak op laag vuur ca. 10 minuten zachtjes mee.
3. Schenk de bouillon en het sinaasappelsap erbij en voeg de suiker en de helft van het sinaasappelrasp toe (bewaar de de rest afgedekt voor de garnering). Maal er ook flink wat verse peper over. Laat de soep ca. 20 minuten zachtjes koken.
4.Pureer de soep met een staafmixer. Proef en voeg eventueel nog zout en peper toe.
5. Klop de slagroom lobbig. Verdeel de soep over kommetjes en schep er wat slagroom op. Garneer met wat sinaasappelrasp en verse kruiden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten