3 juni

Griekse Salade

Flo gaf vandaag haar feestje voor haar verjaardag. We zijn gaan klimmen in een klimcentrum.  Heel leuk! We hadden best veel gesnoept (er was een hele lekkere en mooie taart) en dus aten we 's avonds iets heel gezonds: een Griekse salade. Flo houdt nog steeds niet van kaas, dus ze op de foto beschermt ze haar deel tegen de kaas.... Ik vind fetakaas super lekker! 


Flo wilde graag een 'klimtaart'. Deze taart is van rice-crispies en makarons gemaakt (door een Franse bakker). De bodem is fake. Lekker maar zoet. 


Griekse Salade

Salade, 4 personen
Bereidingstijd: 10-15 minuten

1/2 rode ui, in halve ringen
3 el rode-wijnazijn
5 el olijfolie
1 teen knoflook, geperst
150 g gemengde sla of rucola
1 komkommer, geschild, in de lengte gehalveerd wen in plakjes
3-4 lekkere rijpe tomaten ( in de VS: Heirloom Tomatoes zijn nu erg lekker), in stukken
flink wat kalamata-olijven met pit
100 g lekkere fetakaas
2 tl gedroogde oregano

1. Leg de uiringen in een schaaltje en schenk er de azijn op. Laat enkele minuten marineren (de uien krijgen zo een mooie heldere kleur en smaken niet meer zo rauw). Schenk er de olijfolie bij en meng er de knoflook, zout en peper door. 
2. Leg de sla ( of rucola) in een schaal en verdeel er de komkommer en tomaten over. Verdeel er de uidressing over en hussel alles voorzichtig. Leg er de olijven op, verkruimel er de feta over en strooi er de oregano over. Lekker met brood.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten