Mexicaanse Cheese Burgers van de Green Egg
Wij hebben een Big Green Egg. Eigenlijk is het hetzelfde als een BBQ, maar mijn vader heeft het altijd over de Green Egg. Vanavond aten we er hamburgers van. Voor mij en Flo waren er gewone cheeseburgers en voor mijn ouders Mexicaanse Cheese Burgers. Mijn moeder had geraspte kaas gemengd met hete peper, mayonaise en koriander en dat op de hamburger gedaan. Ik denk dat ik de volgende keer ook zo'n burger neem.
Mexicaanse Cheeseburgers
BBQgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 15-20 mintuen
100 g geraspte cheddar of belegen kaas
1 el jalapeño-pepers (pot), uitgelekt en fijngehakt
1 el mayonaise
1 el fijngehakte koriander
4 hamburgers van goeie kwaliteit
4 hamburgerbroodjes, opengesneden
toppings zoals plakjes tomaat, ringen ui, blaadjes sla
1. Meng in een kommetje de kaas met de pepers, mayonaise en koriander.
2. Steek de BBQ aan. Bestrijk de burgers met zout en peper en bestrijk ze dun met olie. Gril ze afhankelijk van de dikte 3-4 minuten per kant (tot ze medium zijn); verdeel er de laatste minuut het kaasmengsel over en dek de grill af zodat de kaas smelt.
3. Neem de burgers van de grill en leg de broodjes heel kort op de snijkanten erop. Serveer de cheeseburgers op de broodjes met plakjes tomaat, ringen ui en blaadjes sla.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten