Flo wilde graag een keer helemaal zelf koken dus dat heeft ze vandaag gedaan! Ze heeft uit het boek The Silver Spoon for Children gekookt. Ze heeft lamskoteletjes met aardappels uit de oven gemaakt met een gemengde salade. Ik vond de aardappels lekkerder dan anders, omdat ze minder droog waren. Als toetje had ze heeeeeeeel lekker bosvruchtenijs gemaakt !!! Het is helaas alweer bijna op.
Lamskoteletten met aardappels en rozemarijn uit de oven
(aangepast recept uit The Silver Spoon for Children)
Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 15-20 minuten, plus 1 uur marineren en 40-45 minuten oventijd.
sap van 1 citroen
1 takje verse munt, blaadjes grof gesneden
1 teen knoflook, geperst
4 el olijfolie
4 dubbele lamskoteletten (vraag je slager dit voor je te snijden)
800 g aardappels, schoongeboend
2 takjes rozemarijn
1. Meng in een kom het citroensap met de munt, knoflook en helft van de olie. Wentel er de lamskoteletten door en laat ze minimaal 1 uur marineren.
2. Verwarm de oven voor op 190 C. Snijd de aardappels in partjes. Leg ze in een ruime braadslee en meng er de rest van de olie door. Leg de takjes rozemarijn erbij en strooi wat zout en peper erover. Rooster de aardappels 20 minuten in het midden van de oven.
3. Neem de lamskoteletten uit de marinade. Verwarm een anti-aanbakpan en bak de koteletjes kort aan beide kanten bruin aan. Neem ze uit de pan (als je ze niet eerst kort aanbraadt, worden ze niet mooi bruin in de oven). Bestrooi ze met zout en peper.
4. Leg de koteletten bij de aardappels en braad ze nog 20 minuten met de aardappels mee. Neem ze uit de braadslee en laat ze 4-5 minuten onder zilverfolie rusten. Leg ze weer bij de aardappels en serveer.
Bosvruchtenijs
(aangepast recept uit The Silver Spoon for Children)
Nagerecht, 6 personen
Bereidingstijd: 15 minuten, plus
275 ml slagroom
400 g bevroren gemengd rood fruit (bramen, frambozen, bessen, aardbeien)
sap van 1/2 citroen
175 g suiker
Extra: blender of keukenmachine, evt. ijsmachine
1. Klop de slagroom lobbig (niet helemaal stijf!).
2. Pureer het bevroren fruit samen met het citroensap en de suiker in een blender of in een keukenmachine. Als dit moeilijk gaat, voeg je een klein scheutje water toe (en schep het af en toe even om).
3. Schep eht gepureerde fruit door de slagroom. Draai het mengsel in een ijsmachine tot het wat meer bevroren is (niet te lang, want dan wordt je slagroom boter!). Schep het ijs daarna in een diepvriesdoos en laat in de vriezer verder opstijven. Je kunt het mengsel ook direct in een diepvriesdoos scheppen en in 3-4 uur laten bevriezen; schep het ijs dan elk uur met een vork door om de ijskristallen te breken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten