Flo ging samen met een vriendin naar een waterpark. Ik ben met mijn ouders naar Bethesda gefietst en daar hebben we een burger gegeten bij The Burger Joint. 's Avonds hebben we gnocchi gegeten die ik samen met mijn moeder vorige week op de boerenmarkt had gekocht (in de vriezer blijven ze lang goed). Ik hou heel erg van gnocchi en deze vond ik lekkerder dan die van de Whole Foods :).
Gnocchi met tomaten-olijvensaus
Vegetarisch hoofdgerecht: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
1 blik tomaten ( 400 g)
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
een scheutje droge witte wijn
1 takje rozemarijn, naaldjes fijngehakt
een flinke hand lekkere olijven (bijv. Taggiasche)
600-700 g gnocchi (kant-en-klaar)
een stukje parmezaanse kaas
Extra: staafmixer of blender
1 Pureer met een staafmixer of in een blender de tomaten uit blik. Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de gepureerde tomaten, wijn, rozemarijn en olijven toe. Laat alles ca 15 minuten op matig vuur inkoken tot een dikke saus.
2 Breng een pan met water en wat zout aan de kook en voeg de gnocchi toe. Kook de gnocchi ca. 3 minuten of tot ze naar boven komen drijven, want dan zijn ze gaar. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en verdeel ze over borden.
3 Breng de saus op smaak met zout en peper. Verdeel de gnocchi over de borden en schep er de tomatensaus over. Strooi er wat peterselie over en rasp er aan tafel parmezaanse kaas over. Lekker met een rucolasalade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten