21 juni

Meringues met rozenroom en frambozen


Flo had hier vandaag een sleepover met twee vriendinnen, Elana en Farrah. We zijn naar het zwembad gegaan (vandaag was het echt snikheet) en hebben daar pizza gegeten. De pizza mag je zelf afhalen en mee het zwembad in nemen. Toen we thuis kwamen had mijn moeder nog dit toetje gemaakt, met rozenroom, schuimpjes, en frambozen. De rozenroom was super lekker.




Meringues met rozenroom en frambozen

Nagerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 10-15 minuten

250 ml slagroom
2-4 el rozenwater*
75 g meringues**
250 g frambozen
(*in NL oa verkrijgbaar bij Turkse winkels)
(**in NL oa verkrijgbaar bij V&D)

1. Klop de slagroom lobbig. Voeg dan beetje bij beetje het rozenwater toe. Proef na 2 eetlepels of de rozensmaak sterk genoeg is en voeg eventueel nog wat extra rozenwater toe. 
2. Breek de meringues in kleine stukjes. Bewaar enkele frambozen voor de garnering. Meng de rozenroom voorzichtig met de stukjes meringue en frambozen. 
3. Schep het mengsel in coupes of glazen en verdeel er nog wat frambozen over.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten