20 juni

Varkensschnitzel met bramenchutney

Vandaag was het een rustige dag. Ik heb gestreken voor geld ($15 verdiend!!!). En 's avonds hebben we dit gegeten. Het was onverwacht heel lekker. Normaal hou ik namelijk niet zo van fruit in mijn eten maar dit wil ik nog wel een keer eten! 





Varkensschnitzel met warme bramenchutney

Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 25-30 minuten

4 ongepaneerde varkensschnitzels
3 el olijfolie
½ rode ui, gesnipperd
300 g bramen
1 cm gemberwortel, geschild en fijngeraspt
2 el rode-wijnazijn
2 el suiker
125 g rucola
Extra: plasticfolie

1. Snijd elke schnitzel in 3 stukken. Leg de stukje tussen 2 lagen plasticfolie en sla ze met een deegroller iets platter (tot 2-3 mm). Zet even apart.
2. Verhit voor de chutney 1 eetlepel olie in een kleine pan en fruit de ui in 3-4 minuten op matig vuur zacht. Voeg de bramen, gember, azijn en suiker toe en kook alles op matig vuur ca. 10 minuten tot de bramen nog net niet helemaal uit elkaar zijn gevallen. Breng de chutney op smaak met zout en peper.
3. Bestrooi intussen het vlees met zout en peper. Verhit 1 eetlepel olie in een ruime koekenpan en bak de helft van de plakjes vlees op matig tot hoog vuur in 3-4 minuten gaar en goudbruin. Bak op dezelfde manier de rest van het vlees. 
4. Verdeel de rucola over vier borden of een grote platte schaal en verdeel er de plakjes vlees over. Schep er de warme bramenchutney over. Lekker met aardappeltjes uit de oven of knapperig brood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten