18 juni

Vis met tomaten-olijvensaus


Vandaag was het niet super lekker weer, een beetje bewolkt. Het is best raar om nu te bedenken dat het de rest van deze week rond de 35 graden Celsius wordt!!! Flo had een playdate bij een vriendinnetje en ik heb met mijn moeder de film Jane Eyre gekeken, omdat ik dat boek moet lezen voor school. Mijn oma leest heel veel en zij had gezegd dat het handig is om eerst de film te kijken, want dan weet je waar het verhaal over gaat. Dit visgerecht moest mijn moeder testen en ook al ben ik niet heel dol op vis, ik vond het best lekker.







Vis in tomaten-olijvensaus

Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 25-30 minuten

1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
1 blik tomatenblokjes (400 g)
een scheut witte wijn
1 tl gedroogde oregano
ca. 20 kalamata-olijven
600 g witvisfilet ( bijv. schelvis of kabeljauw), in 4 stukken
evt. 1 el fijngehakte peterselie

1. Verwarm de olie in een ruime pan (bijv. een braadpan) en fruit de ui en knoflook 2-3 minuten op matig vuur. Voeg de tomatenblokjes, wijn, oregano en olijven toe en breng zachtjes aan de kook. Zet het vuur lager en laat de saus zonder deksel 10-15 minuten zachtjes sudderen zodat alle smaken zich goed kunnen vermengen en de saus indikt. Meng er zout en peper door. 
2. Bestrooi de stukken vis met zout en peper en leg ze in de saus. Laat de stukken vis met een deksel op de pan afhankelijk van de dikte 4-6 minuten sudderen tot ze gaar zijn; keer ze halverwege voorzichtig. Bestrooi eventueel met peterselie. Lekker met gekookte rijst, krieltjes of knapperig brood en een groene salade.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten