Vaderdag: Huevos Rancheros
Flo was 's nachts ziek geworden dus het vaderdagontbijt viel een beetje in het water. Daarom heb we er maar een vaderdaglunch van gemaakt. Eigenlijk is dit een Mexicaans ontbijtgerecht, maar wij aten het voor lunch omdat mijn vader het super lekker vindt. Verder heeft hij van ons kaasmesjes (hij eet graag kaas na het eten) en een BBQtang voor bij de Green Egg gekregen.
Huevos Rancheros
Ontbijt- of lunchgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
1 blik tomatenblokjes (400 g)
enkele takjes koriander, steeltjes fijngehakt, blaadjes heel
1 rode chilipeper (zaadjes eventueel verwijderd) en fijngehakt
4 tortillas
4 eieren
1. Maak eerst een pittige tomatensaus. Verwarm 1 eetlepel olie in een kleine pan en fruit de ui en knoflook 2-3 minuten. Voeg de tomatenblokjes, de fijngehakte koriandersteeltjes, chilipeper en wat zout en peper toe. Laat op matig vuur tot een dikke saus inkoken.
2. Bak in een ruime koekenpan in de rest van de olie 4 spiegeleitjes.
3. Verwarm de tortillas volgens de gebruiksaanwijzing. Verdeel de tomatensaus over de warme tortillas en leg er een gebakken eitje op. Strooi er korianderblaadjes en versgemalen peper over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten