25 april

Mexicaanse wraps

Dit is een wrap-week aan het worden! Mijn moeder moet in totaal 6 verschillende wraps testen. Deze Mexicaanse wrap was ook weer heel lekker. Het is een vegetarische wrap met kidneybonen, maar je kunt deze wrap ook met kipfilet maken.  




Mexicaanse wraps met kidneybonen en guacamole

Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 20-25 minuten

2 el olijfolie
1 ui, in dunne ringen
1 rode paprika, zaadjes verwijderd en in repen
1 blik kidneybonen (400 g), afgespoeld en uitgelekt
6 (meergranen) wrap tortillas
1 tl gemalen komijn (djinten)
250 g koelverse guacamole 
75 g rucola
75 g geraspte belegen kaas of cheddar
125 ml zure room, om erbij te serveren


1. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de uiringen op matig vuur al omscheppend  4-5 minuten of tot ze lichtbruin kleuren. Voeg de reepjes paprika toe en bak ze al omscheppend 2-3 minuten mee. 
2. Meng er de bonen, komijn, wat zout en peper door en bak alles nog 1 minuut.
3. Verwarm de wrap tortillas volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en bestrijk ze met de guacamole. 
4. Verdeel er het bonen-paprikamengsel over. Leg hier de sla op er verdeel er vervolgens de kaas over. Rol de wraps stevig op en snijd ze doormidden. Serveer met zure room.

TIP Vervang de kidneybonen eventueel door 400 g kipfiletreepjes en bak ze 4-5 minuten met de ui en paprika mee tot ze gaar zijn. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten