Dit is een wrap-week aan het worden! Mijn moeder moet in totaal 6 verschillende wraps testen. Deze Mexicaanse wrap was ook weer heel lekker. Het is een vegetarische wrap met kidneybonen, maar je kunt deze wrap ook met kipfilet maken.
Mexicaanse
wraps met kidneybonen en guacamole
Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 20-25 minuten
2 el olijfolie
1 ui, in dunne ringen
1 rode paprika, zaadjes verwijderd en in repen
1 blik kidneybonen (400 g), afgespoeld en uitgelekt
6 (meergranen) wrap tortillas
1 tl gemalen komijn (djinten)
250 g koelverse guacamole
75 g rucola
75 g geraspte belegen kaas of cheddar
125 ml zure room, om erbij te serveren
1. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de
uiringen op matig vuur al omscheppend
4-5 minuten of tot ze lichtbruin kleuren. Voeg de reepjes paprika toe en
bak ze al omscheppend 2-3 minuten mee.
2. Meng er de bonen, komijn, wat zout en
peper door en bak alles nog 1 minuut.
3. Verwarm de wrap tortillas volgens de
gebruiksaanwijzing op de verpakking en bestrijk ze met de guacamole.
4. Verdeel er
het bonen-paprikamengsel over. Leg hier de sla op er verdeel er vervolgens de
kaas over. Rol de wraps stevig op en snijd ze doormidden. Serveer met zure room.
TIP Vervang de kidneybonen eventueel
door 400 g kipfiletreepjes en bak ze 4-5 minuten met de ui en paprika mee tot
ze gaar zijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten