5 april

Fish & Chips / Potato Salad


We zijn naar het strand geweest. Hier in de buurt zit een strand, want Savannah ligt vlakbij zee, maar mijn ouders wilden naar een eiland een uur hier vandaan. Onderweg zijn we gaan lunchen in een wegrestaurant dat aan het water lag. In deze staat (Georgia) krijg je bijna alles gefrituurd of gegrild. Ik had iets gefrituurd, fish & chips. s'Avonds hebben we een simpele potato salad gegeten, omdat we al een uitgebreide lunch hadden gehad.


Mijn lunch.


Pelikanen! Ons uitzicht vanaf het terras tijdens de lunch.






Southern Potato Salad


Salade, 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten.


750 g (rode) vastkokend aardappels, schoongeboend
3 eieren
2 stengels bleekselderij, in boogjes
2 bosuitjes, in ringetjes
1 kleine venkelknol met groen, kern verwijderd en in stukjes (groen voor garnering)
125 ml zure room
1 el mayonaise
1-2 el citroensap
3 el fijngesneden augurken
evt. 2-3 el grof gehakte peterselie


1. Snijd de aardappels in stukken van 2-3 cm en kook ze in water met wat zout in 12-15 minuten gaar. Giet af en laat een beetje afkoelen. Kook intussen in een andere pan de eieren in 8 minuten hard. Spoel ze onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in stukjes.
2. Meng in een kom de lauwwarme aardappels met de eieren, bleekselderij, bosui, venkel. 
3. Roer in een kommetje de  zure room, mayonaise, augurken en citroensap door elkaar. Schep het roommengsel door de aardappels. Breng op smaak met zout en peper. Proef en voeg eventueel nog wat extra citroensap toe. Garneer met het venkelgroen en eventueel peterselie.


TIP In plaats van venkel en venkelgroen kun je ook 2-3 el fijngehakte dille door de salade mengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten