4 april

Succotash


Mijn ouders proberen als we op reis zijn altijd gerechten uit de omgeving te maken. Daarom aten we vandaag iets Southern's; Succotash. Succotash is een traditioneel groentegerecht, het wordt bijna altijd met maïs gemaakt. Wij hebben er ook coquilles bij gegeten. Makkelijk, lekker, en uit de omgeving! 




Succotash met aardappel en courgette


Bijgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 25-30 minuten


4 rode aardappels
2 el olijfolie
1 niet al te grote courgette ( of 2 kleintjes), in blokjes van 1 cm
1 gele paprika, zaadjes verwijderd en in blokjes
2 tenen knoflook, fijngehakt
150 g maïskorrels (liever niet uit blik, bij voorkeur uit de diepvries of vers)
2-3 el grofgehakte bladpeterselie


1. Boen de aardappels schoon en snijd ze in blokjes van ca. 1 cm. Verhit de olie in een ruime pan en bak de aardappelblokjes op matig vuur al omscheppend ca. 10 minuten tot ze lichtbruin en bijna gaar zijn. 
2. Voeg de courgette,  paprika en knoflook toe en bak 3-4 minuten mee; schep alles zo nu en dan om. 
3. Meng er tenslotte de mais door en bak alles nog enkele minuten zachtjes. Breng op smaak met zout en peper en strooi er de peterselie over. Lekker met gebakken coquilles en een groene salade.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten