Vandaag is mijn moeder uit NY teruggekomen. Zij had daar in een restaurantje dit gerecht gegeten, dus ze vond het leuk om het ons ook te laten proeven. Het is spaghetti met coquilles, courgette en munt. Mijn moeder was de tomaat vergeten, dus die staat niet op de foto ;)
Saar ruikt coquilles |
Spaghetti met coquilles
Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 20-25 minuten
8-10 grote coquilles (of 300 g kleine Bay scallops)
2 rijpe tomaten350 g spaghetti
2 el olijfolie
2 tenen knoflook, fijngehakt
4 ansjovisfilets, fijngesneden
1/2 theelepel chilivlokken
1 flinke courgette, in luciferdunne reepjes
1 klontje echte boter
enkele blaadjes verse munt, in ragfijne reepjes
1. Snijd de grote coquilles elk in 3 dunne plakjes. Ontvel de tomaten door ze bovenop in te kruizen en 1 minuut onder te dompelen in koken water. Trek de velletjes er vanaf, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
2. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar.
3. Verhit intussen de olie in een ruime pan (waar later ook de pasta bij past) en fruit de knoflook en ansjovis 1 minuut op matig vuur. Voeg de chilivlokken en courgette toe en bak 5-6 minuten op matig vuur tot de courgette zacht is.
4. Voeg de laatste 2 minuten de coquilles toe en bak ze 1-2 minuten op hoog vuur mee tot ze niet meer doorschijnend maar wit zijn. Bak ze niet te lang mee, want dan worden ze rubberachtig. Meng er de tomaatjes door en breng op smaak met zout en peper.
5. Schep de spaghetti en een klontje boter erdoor. Schep in diepe borden en strooi er de munt over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten