19 april

Omelet en een Salade met Avocado en Sinaasappel

We hebben de restjes van de afgelopen dagen opgemaakt in deze heerlijke salade. De salade komt uit het kookboek The Dutch (ook een restaurant in New York waar mijn moeder gisteren heeft geluncht), maar heeft niets te maken met Nederland. Het is namelijk een recept uit Florida! Mijn vader had er ook een geitenkaas omelet bij gebakken en brood gehaald bij Mon Ami Gabi (het restaurant waar we de zestiende gegeten hebben), want je kan daar het heerlijke warme stokbrood ook gewoon afhalen.




Avocado en sinaasappelsalade uit Florida


Lunch- of bijgerecht, 4 personen


2 navelsinaasappels, gepeld
2 avocado's
12 kerstomaatjes, gehalveerd
1/2 rode ui, in hele dunne ringen
sap van een limoen
4 el olijfolie, extra vierge 
zeezout en versgemalen peper
1 tl tabasco
1 el gedroogde oregano
1 handje koriander, gesnipperd


1. Neem de gepelde sinaasappels in je hand. Snijd met een scherp mes steeds naast het sinaasappelvelletje daarmee dus ontvelde partjes uit de sinaasappel.
2. Pel de avocado's, snijd ze over de lengte in partjes en verwijder de pit.
3. Meng de sinaasappelpartjes, de avocado, de tomaatjes in een schaal. Maak de salade aan met het limoensap en de olijfolie. Strooi er wat zeezout en peper over. Voeg dan de tabasco en oregano toe en meng voorzichtig maar goed. Strooi de korianderblaadjes er overheen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten