18 april

Jambalaya


Vandaag hebben we, om weer eens "in the mood" te komen van onze heerlijke vakantie, Jambalaya gegeten. En ja, zoals je misschien al raadt, het is een zuidelijk gerecht. Het is een variant op het recept uit Jamie's America, met de resten kip van gisteren en in dit geval garnalen (mijn vader wilde eerst inktvis gebruiken, maar die stonk heel erg). 




Kip-garnaal jambalaya


150 g wilde rijst
1 grote ui, gesnipperd
4 stengels bleekselderij, in dunne reepjes
1 rode paprika, in reepjes
3 tenen knoflook, gesnipperd
1/2 tl chilivlokken
1 blik tomatenblokjes
300 ml kippenbouillon
2 laurierblaadjes

het vlees van een halve gebraden kip
250 g gepelde garnalen
2 el peterselie, gesnipperd

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
2. Fruit de ui, bleekselderij en rode paprika tien minuten op een laag vuur. Voeg dan de knoflook en chilivlokken toe en fruit deze enkele minuten mee. Vervolgens mogen de tomatenblokjes, kippenbouillon en laurierblaadjes erbij. Laat het geheel 25-10 minuten op een zacht vuur pruttelen.
3. Voeg de kip en garnalen toe en laat pruttelen tot de garnalen gaar zijn.
4. Verdeel de rijst over vier borden. Schep er het natte kip-garnalenmengsel over en bestrooi met de peterselie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten