Geroosterde kip van de BBQ
Eigenlijk is mijn vader pas morgen jarig, maar we hebben het vandaag gevierd omdat het zondag is. Bovendien kwam hij vandaag ook terug uit Nederland, dus daarom was het extra leuk. We aten een van zijn lievelingsgerechten: een hele kip van de Green Egg. Mijn moeder had er rabarbersalsa bij gemaakt. Het is hier nu heel warm (31 graden), dus we hebben in de tuin gegeten (de muggen beginnen nu wel te komen).
Geroosterde kip met rabarbersalsa
Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten, plus 1 uur en 15 minuten grillen
1 rode chilipeper, in stukjes ( met zaadjes voor extra pit)
2 tenen knoflook
1 bosui, in ringetjes
2 el olie
1 el sojasaus
1 flinke biologische kip (ca. 1,5 kg)
Voor de rabarbersalsa:
1 stengel rabarber, in kleine blokjes
1 komkommer, geschild, zaadlijsten eruit en in kleine blokjes
1 rijpe avocado, geschild en in kleine blokjes
2 bosuitjes, in ringetjes
1 el honing
een handje verse koriander, grof gehakt
Extra: staafmixer
1. Pureer in de kom van de staafmixer de chilipeper met de knoflook, bosui, olie, sojasaus.
2. Maak met een scherp mes inkepingen in het vel van de kip en wrijf de kip rondom in met de chilipepersaus.
3. Rooster de kip in een oven van 200 C in ca. 1 uur en 15 minuten gaar en goudbruin. Of leg de kip op een ingevet rooster van de BBQ en rooster de kip indirect (want als het vet van de kip op de kooltjes druipt, krijg je vlammen) gaar en goudbruin. De sappen moeten helder zijn als je met een punt van een mes in het vlees steekt.
4. Maak intussen de salsa door alle ingrediënten door elkaar te mengen. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de salsa bij de kip. Lekker met geroosterde (zoete) aardappel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten