Na de Nederlandse school zijn mijn vriendinnen Sophie en Valerie met mij mee naar huis gegaan. Het was best warm, dus we hebben met z'n allen in de tuin geluncht. We aten mijn favoriete pastasalade. Dit keer had mijn moeder hem met courgette gemaakt. Mijn vriendinnen vonden de salade ook heel lekker. Flo vond hem wat minder, want er zat kaas in en ze zegt dat ze daar niet van houdt (wij denken dat het tussen haar oren zit, want ze houdt wel van gesmolten kaas....)
Pastasalade met courgette en basilicum
Maaltijdsalade, 4 personen
Bereidingstijd: 25-30 minuten
400 g penne
2 flinke handen verse basilicum, plus extra blaadjes
1 teen knoflook, gepeld
7 el olijfolie
25 g pijnboompitten
1 courgette, in plakjes
400 g penne
2 flinke handen verse basilicum, plus extra blaadjes
1 teen knoflook, gepeld
7 el olijfolie
25 g pijnboompitten
1 courgette, in plakjes
3 geroosterde paprika’s op azijn (pot), uitgelekt en in dunne repen
50 g grof geraspte parmezaanse kaas
Extra:staafmixer
1. Kook de penne in een ruime pan met water en wat zout beetgaar. Giet de pasta af en spoel onder koud stromend water.
2. Maal met een staafmixer de basilicum met de knoflook en 6 eetlepels olie fijn. Voeg zout en peper naar smaak toe. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
50 g grof geraspte parmezaanse kaas
Extra:staafmixer
1. Kook de penne in een ruime pan met water en wat zout beetgaar. Giet de pasta af en spoel onder koud stromend water.
2. Maal met een staafmixer de basilicum met de knoflook en 6 eetlepels olie fijn. Voeg zout en peper naar smaak toe. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
3. Bak of gril de plakjes courgette in een (grill)pan in enkele minuten aan beide kanten licht goudbruin.
4. Meng de penne met de basilicumolie, pijnboompitten, courgette en paprika. Breng op smaak met zout en peper. Strooi er de parmezaanse kaas over en verdeel er nog enkele basilicumblaadjes over.
4. Meng de penne met de basilicumolie, pijnboompitten, courgette en paprika. Breng op smaak met zout en peper. Strooi er de parmezaanse kaas over en verdeel er nog enkele basilicumblaadjes over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten