8 maart

Spaghetti en chocoladetaart


Na school heb ik een hele makkelijke chocoladetaart gemaakt. Deze taart hoeft de oven namelijk niet in! Je maakt eerst een koekjesbodem. Daarna schenk je er een warm chocolademengsel op. De taart moet dan in de ijskast opstijven. Easy!!! We aten de taart als toetje met ijs erbij. Mmmmm! Als hoofdgerecht aten we spaghetti met bolognesesaus. Het lievelingsgerecht van Flo.





Spaghetti Bolognese

Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten, plus 1 uur kooktijd.

1/2 el olijfolie
2-3 plakjes ontbijtspek of pancetta, in kleine stukjes
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 worteltjes, grof geraspt
2 stengels bleekselderij, fijngehakt
400 g rundergehakt
1 blikje tomatenpuree (70 g)
1 tl gedroogde oregano
flinke scheut rode wijn
400 g spaghetti
versgeraspte Parmezaanse kaas
een klein handje bladpeterselie, grof gehakt

1. Verwarm de olie in een ruime pan en bak het spek 3-4 minuten op matig vuur tot het vet vrij komt en het lichtbruin ziet. Voeg de ui, knolfook, wortels en bleekselderij toe en bak de groenten 5 minuten.
2. Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend in enkele minuten rul. Meng er de tomatenpuree en oregano door en bak 1 minuut mee.
3. Schenk er de wijn bij en voeg ook nog een flinke scheut water toe. Zet het vuur laag en laat de saus met een deksel op de pan op laag vuur ruim 1 uur sudderen; roer af en toe. Voeg zout en peper naar smaak toe.
4. Kook de spaghetti in een ruim water met zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Giet de pasta af en verdeel over borden. Schep er wat van de saus over en bestooi met kaas en peterselie.

Easy chocoladetaart

Nagerecht, 8 personen
Bereidingstijd: 20-25 minuten, plus opstijven

60 g boter
100 g haver-tarwekokjes (country cookies van Alert Heijn/ In de VS Graham crackers met honing)
300 g pure chocolade (minimaal 70% cacao)
200 ml slagroom
3 el honing
Extra: ingevette springvorm (20 cm doorsnee), bakpapier, keukenmachine

1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier (knip een passend rondje uit het papier en leg het erin).
2. Smelt de boter op laag vuur. Maal in de keukenmachine de koekjes tot kruimels. Meng er de gesmolten boter door. Verdeel het mengsel over de bodem van de vorm en duw de kruimels met de achterkant van een lepel goed aan. Zet de vorm in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
3. Hak de chocolade fijn en schep in een kom. Verwarm de room met de honing in een kleine pan tot het kookpunt; neem direct van het vuur. Schenk het warme roommengsel over de chocola in de kom en laat 2 minuten staan (zo wordt de chocolade niet korrelig). Roer rustig tot de chocola is gesmolten en het mengsel glad is. Schenk de chocola over de koekjesbodem in de vorm. Laat ca. 2 uur in de koelkast opstijven.
4. Snijd de taart in puntjes en serveer met een bol vanille-ijs.  



Geen opmerkingen:

Een reactie posten