Het was hier vandaag 20 graden! Vanmiddag hebben we dus na school buiten op de trampoline gesprongen. Nu zijn er nog geen muggen!!! In de zomer is het hier heel erg heet en stikt het van de muggen. Zelfs overdag:( . Het kwam vandaag goed uit dat we een salade aten. Je kunt deze salade ook met couscous maken. Wij vinden quinoa lekkerder, dus daarom hebben wij de salade daarmee gemaakt.
Quinoa met sinaasappel, pijnboompitten en feta
Maaltijdsalade, 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten, inclusief koken en afkoelen
300 g quinoa*
50 g pijnboompitten
2 sinaasappels, geschild, wit verwijderd en in stukjes
1/2 rode ui, gesnipperd
1 avocado, geschild, pit verwijderd en in blokjes
enkele handen rucola
5 el olijfolie
2-3 el citroensap
200 g feta
een handvol lekkere olijven
*oa verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels
1. Kook de quinoa in een pan met 500 ml water in ca. 15 minuten gaar; voeg tussentijds eventueel een beetje extra water toe als de quinoa te droog komt te staan. De quinoa is gaar als de 'ringetjes' om de graankorreltjes loslaten.
2. Rooster intussen de pijnboompitten in een droge koekenpan licht goudbruin (hou ze goed in de gaten, want ze verbanden snel).
3. Giet de quinoa af. Spreid uit over een groot bord en laat 5-10 minuten afkoelen.
4. Meng in een schaal de quinoa met de sinaasappels, ui,avocado en rucola. Meng er de olie, het citroensap en wat zout en peper door. Proef de salade en voeg eventueel nog een beetje citroensap toe. Verkruimel er de feta over en strooi er de olijven over. Lekker met meergranen stokbrood.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten