30 maart

Penne met pittige tomatensaus


Overmorgen gaan we met vakantie, dus mijn moeder wilde koken met dingen die we nog in huis hadden. Het werd penne met tomatensaus plus een grote gemengde salade met venkel, radijsjes en waterkers. Gisteren had ik ook al penne gegeten, maar dat is niet erg, want het is zacht en dat is fijn voor mijn nieuwe beugel!




Penne met pittige tomatensaus


Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 15-20 minuten

1 blik tomatenblokjes op sap (400 g)
2 el olijfolie
2 tenen knoflook, fijngehakt
4 ansjovisfilets op olie, uitgelekt en fijngehakt
1 tl gedroogde chilivlokken
2 el kappertjes, uitgelekt
350 g spaghetti
50 g geraspte parmezaanse kaas

1 klont roomboter
een handje bladpeterselie, fijngehakt


1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook en ansjovis 1 minuut. Voeg de chilivlokken, kappertjes,  tomaten, zout en peper toe en laat de saus op een matig vuur ca. 15 minuten sudderen tot de saus is ingedikt.
2. Kook intussen in een pan met ruim water en wat zout de penne beetgaar. Giet de pasta af, maar bewaar wat van het kookvocht. Meng de pasta door de tomatensaus. Meng er ook een beetje Parmezaanse kaas door en smelt er al roerend een klontje boter door (hierdoor wordt de pasta lekker romig). Maak de penne eventueel wat smeuïger door er nog een scheutje van het kookvocht door te mengen.
3. Verdeel de pasta over diepe borden en strooi er de rest van de kaas en de peterselie over ( of zoals op de foto het venkelgroen van de venkel die je door de salade mengt). Lekker met een gemengde salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten