17 maart


Tomatensoep met balletjes


Dit was een rare dag. Het is hier nog steeds heel warm en na de Nederlandse school ben ik dus met mijn vriendinnen Valerie en Sophie gaan zwemmen. Maar 's avonds hadden we een schooluitje met de Nederlandse school en toen gingen we..... schaatsen!!! In de schaatshal was het superkoud. Als eten was er erwtensoep, worstenbroodjes en tomatensoep. Mijn ouders hadden de tomatensoep gemaakt. 






Tomatensoep met balletjes

Soep, 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 blikken tomatenblokjes (à 400 g)
600 ml groenten- of kippenbouillon
2 laurierblaadjes
75 g spaghetti, in stukjes gebroken
250 g rundergehakt
1/2 tl versgeraspte nootmuskaat
Extra: staafmixer

1. Verhit de olie in een pan en fruit de ui 2-3 minuten. Voeg de tomatenblokjes en laurierblaadjes toe. Schenk de bouillon in de pan. Breng alles aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep 10-15 minuten zachtjes koken.
2. Maak intussen de balletjes. Meng de nootmuskaat, zout en peper door het gehakt en rol er met vochtige handen kleine balletjes ter grootte van grote knikkers van.
3. Haal de laurierblaadjes uit de soep. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de pasta en balletjes toe en kook de soep op matig vuur nog 10-12 minuten tot de pasta en balletjes gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten